Midlertidig arbeid innen logistikk

Zeitarbeit International er din logistikkekspert: I over 20 år har vi spesialisert oss på logistikk med midlertidig ansettelse og arbeidskontrakter. Kom til oss og dra nytte av vår erfaring og ekspertise. Finn de rette logistikkmedarbeiderne: ordreplukkere, lagerassistenter, lagerlogistikkspesialister, pakkere, gaffeltruckførere, lagersjefer. Takket være vårt store nettverk i Øst-Europa kan vi raskt og enkelt dekke personalbehovet ditt. Enten det er som vikarer eller på grunnlag av en arbeidskontrakt, finner vi den riktige personalløsningen for deg.

Vi tilbyr våre logistikkunder:

Vikariat innen logistikk - med oss som leverandør av personaltjenester

Tett samarbeid med kundene våre innen logistikk er svært viktig for oss i Zeitarbeit International. Vi samler inn personalbehovene dine og gir deg jevnlig råd om personalbehov og implementering. Vår erfarne kontaktperson tar seg av deg personlig og implementerer dine ønsker og krav i alle aspekter av personalutleie innen logistikk.  

I tillegg gir vi deg råd om alle lovbestemmelser som gjelder for innleie av vikarer. 

Plukkere fra Øst-Europa

Personell for logistikk

Du kan stole på logistikkmedarbeiderne våre. Vi tar nemlig godt vare på våre vikarer og underleverandører fra andre EU-land. Vi sørger for innkvartering og tar oss av arbeiderne våre på byggeplassen, fra hjelp med myndighetskontakter til transport av personalet. Vi investerer i tyskkurs og videreutdanning slik at logistikkmedarbeiderne våre fra Øst-Europa kan kommunisere godt i din bedrift. Logistikkpersonalet vårt kommer fra Østeuropa: fra Polen, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn, Baltikum samt fra Ukraina og brukes for følgende områder:

Lagring

Transport

Planlegging

Logistikk for midlertidig ansettelse

Den tyske bemanningsloven (Arbeitnehmerüberlassungsgesetz, AÜG) skal gjøre det mulig for bedrifter å absorbere topper i produksjon og arbeidsmengde ved hjelp av fleksibel bruk av vikarer. Hvis du mangler overtid i logistikken på kort varsel, kan du bruke vikarer uten å måtte ansette medarbeidere for så å si dem opp igjen. Ved bruk av vikarer må man imidlertid ta hensyn til en rekke juridiske krav, som vi gir en kort oversikt over nedenfor.

Mer om leasing av ansatte >>>

Tillatelse kreves

I Tyskland kreves det tillatelse for å ansette midlertidig som en del av en bedrifts økonomiske virksomhet. Tillatelsen til midlertidig ansettelse utstedes i første omgang av det føderale arbeidsformidlingsbyrået for en begrenset periode på ett år. Først etter tre års tillatt virksomhet som vikarbyrå kan det søkes om en ubegrenset tillatelse. Midlertidige arbeidsavtaler som inngås uten denne tillatelsen, er ugyldige. I tillegg fastslår loven i dette tilfellet at det etableres et ansettelsesforhold mellom innleier og vikaren. Denne bestemmelsen pålegger også innleier en plikt til alltid å kontrollere at forflyttingstillatelsen foreligger, da det ellers oppstår et ansettelsesforhold mellom innleier og den innleide arbeidstakeren..

Maksimal overføringsperiode

Utplasseringen av arbeidstakere er midlertidig og er begrenset til en periode på maksimalt 18 måneder. Oppdragets varighet skal vurderes i forhold til den ansatte. En og samme vikar kan derfor ikke utplasseres i samme bedrift i mer enn 18 måneder i strekk.

Likebehandling

I henhold til det lovfestede likebehandlingsprinsippet har innleide logistikkarbeidere rett til de samme arbeidsvilkårene som fast ansatte i innleiebedriften. Dette omfatter arbeidstidens lengde, overtid, pauser, hvileperioder, nattarbeid, ferie og fridager.

Likelønn

I henhold til likelønnsprinsippet har enhver utenlandsk vikar rett til lønn på samme nivå som en sammenlignbar fast ansatt i innleiebedriften. Likelønnsprinsippet kan fravikes ved tariffavtale. Det er ikke nødvendig at arbeidsgiver og arbeidstaker er bundet av tariffavtale. En tariffestet lavere lønn kan også gjøres gjeldende dersom det i arbeidsavtalen er avtalt at den aktuelle tariffavtalen skal gjelde. Likelønn er obligatorisk etter maksimalt ni måneders midlertidig ansettelse. Det betyr at etter mer enn ni måneders ansettelse i samme bedrift skal alle midlertidig ansatte ha samme lønn som en sammenlignbar fast ansatt.

Overleveringskontrakt

Avtalen om midlertidig ansettelse som inngås mellom utleier og innleier, skal være skriftlig. I kontrakten skal utleier erklære at han har den nødvendige tillatelsen til å stille vikarer til rådighet. Innleier skal i kontrakten opplyse om de særlige kjennetegnene ved det arbeidet vikaren skal utføre og de faglige kvalifikasjonene som kreves for det, samt de grunnleggende arbeidsvilkårene, inkludert lønn, som gjelder i innleiers virksomhet for en tilsvarende arbeidstaker. Dersom bemanningsforetaket mister den nødvendige forflyttingstillatelsen, skal det uten opphold underrette innleier om når tillatelsen opphører.

Leter du etter logistikkmedarbeidere fra Øst-Europa?