Tilapäinen työ logistiikan alalla

Zeitarbeit International on logistiikka-asiantuntijasi: olemme yli 20 vuoden ajan erikoistuneet logistiikkaan tilapäisten työsuhteiden ja työsopimusten avulla. Tule luoksemme ja hyödy kokemuksestamme ja asiantuntemuksestamme. Löydä oikeat logistiikkatyöntekijät: poimijat, varastoapulaiset, varastologistiikan asiantuntijat, pakkaajat, trukkikuskit, varastopäälliköt. Laajan itäeurooppalaisen verkostomme ansiosta voimme kattaa henkilöstötarpeesi nopeasti ja helposti. Löydämme sinulle oikean henkilöstöratkaisun, olipa kyse sitten tilapäisistä työntekijöistä tai työ- ja toimeksiantosopimuksesta.

Tarjoamme logistiikka-asiakkaillemme:

Logistiikan vuokratyö - kanssamme henkilöstöpalvelujen tarjoajana

Tiivis yhteistyö asiakkaidemme kanssa logistiikan alalla on meille Zeitarbeit Internationalissa erittäin tärkeää. Keräämme henkilöstötarpeesi ja neuvomme sinua säännöllisesti henkilöstötarpeissa ja niiden toteuttamisessa. Kokenut yhteyshenkilömme huolehtii sinusta henkilökohtaisesti ja toteuttaa toiveesi ja vaatimuksesi kaikissa logistiikan henkilöstövuokraukseen liittyvissä asioissa.  

Lisäksi neuvomme sinua kaikissa vuokratyöntekijöiden tarjontaa koskevissa oikeudellisissa säännöksissä. 

Poimijat Itä-Euroopasta

Logistiikan henkilöstö

Voit luottaa logistiikkahenkilökuntaamme. Loppujen lopuksi pidämme hyvää huolta muista EU-maista tulevista vuokratyöntekijöistämme ja alihankkijoistamme. Järjestämme heille majoituksen ja huolehdimme työntekijöistämme työmaalla aina viranomaisasioissa avustamisesta henkilökuljetuksiin. Panostamme saksan kielen kursseihin ja täydennyskoulutukseen, jotta Itä-Euroopasta tuleva logistiikkahenkilöstömme pystyy kommunikoimaan hyvin yrityksessäsi. Logistiikkahenkilöstömme tulee Itä-Euroopasta: Puolasta, Tšekistä, Slovakiasta, Unkarista, Balttiastasekä Ukrainasta ja sitä käytetään seuraavilla alueilla:

Varastointi

Liikenne

Suunnittelu

Väliaikaisen työn logistiikka

Saksan henkilöstövuokrauslain (Arbeitnehmerüberlassungsgesetz, AÜG) tarkoituksena on antaa yrityksille mahdollisuus vastata tuotannon ja työmäärän ruuhkahuippuihin käyttämällä vuokratyöntekijöitä joustavasti. Jos logistiikan ylityöt ovat lyhyellä varoitusajalla vähissä, tämä tilapäinen ajanjakso voidaan kattaa vuokratyön avulla ilman, että työntekijöitä tarvitsee palkata ja sitten irtisanoa uudelleen. Vuokratyöntekijöitä käytettäessä on kuitenkin otettava huomioon lukuisia oikeudellisia vaatimuksia, jotka esitellään jäljempänä lyhyesti.

Lisää henkilöstövuokrauksesta >>>

Lupa vaaditaan

Vuokratyövoiman tarjoaminen osana yrityksen taloudellista toimintaa on Saksassa luvanvaraista. Liittovaltion työvoimatoimisto myöntää tilapäisen työluvan aluksi yhdeksi vuodeksi. Vasta kolmen vuoden sallitun vuokratyövoiman vuokraustoiminnan jälkeen voidaan hakea toistaiseksi voimassa olevaa lupaa. Ilman tätä lupaa tehdyt vuokratyösopimukset ovat pätemättömiä. Lisäksi laissa säädetään tällöin, että työsuhde syntyy vuokraajan ja vuokratyöntekijän välille. Säännös myös velvoittaa vuokraajan aina tarkistamaan, että siirtolupa on asianmukaisesti olemassa, koska muutoin syntyy työsuhde vuokratyöntekijään..

Enimmäissiirtoaika

Työntekijöiden lähettäminen on väliaikaista, ja se on rajoitettu enintään 18 kuukauteen. Työskentelyn kestoa on arvioitava suhteessa työntekijään. Näin ollen samaa vuokratyöntekijää ei voida määrätä samaan yritykseen yli 18 kuukaudeksi peräkkäin.

Yhdenvertainen kohtelu

Lakisääteisen yhdenvertaisen kohtelun periaatteen mukaan tilapäisillä logistiikkatyöntekijöillä on oikeus samoihin työoloihin kuin vakituisilla työntekijöillä heidän työskennellessään vuokraajan yrityksessä. Näihin kuuluvat työajan pituus, ylityöt, tauot, lepoajat, yötyö, lomat ja vapaapäivät.

Samapalkkaisuus

Samapalkkaisuusperiaatteen mukaan jokaisella ulkomailta tulevalla vuokratyöntekijällä on oikeus saada sama palkka kuin vastaavalla vuokrayrityksen vakituisella työntekijällä. Samapalkkaisuuden periaatteesta voidaan poiketa työehtosopimuksella. Työnantajan ja työntekijän ei tarvitse olla työehtosopimusten sitomia. Myös kollektiivisesti sovittua alempaa palkkaa voidaan tosiasiallisesti soveltaa, jos työsopimuksessa sovitaan kyseisen työehtosopimuksen soveltamisesta. Samapalkkaisuus on pakollista enintään yhdeksän kuukauden määräaikaisen työsuhteen jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että yli yhdeksän kuukauden työskentelyn jälkeen samassa yrityksessä jokaiselle vuokratyöntekijälle on maksettava samaa palkkaa kuin vastaavalle vakituiselle työntekijälle.

Luovutussopimus

Lainanantajan ja vuokraajan välisen vuokratyösopimuksen on oltava kirjallinen. Lainanantajan on sopimuksessa vakuutettava, että hänellä on tarvittava lupa vuokratyöntekijöiden välittämiseen. Vuokralleantajan on mainittava sopimuksessa vuokratyöntekijälle suunnitellun työn erityispiirteet ja siinä vaadittava ammatillinen pätevyys sekä ne olennaiset työehdot, mukaan lukien palkkaus, joita sovelletaan vastaavaan työntekijään vuokratyönantajan yrityksessä. Jos työvoimanvuokrausyritys menettää vaaditun siirtoluvan, sen on viipymättä ilmoitettava vuokraajalle päivämäärä, jolloin lupa lakkaa olemasta voimassa.

Etsitkö logistiikkatyöntekijöitä Itä-Euroopasta?