Ammattitaitoiset työntekijät ulkomailta: Näin voit hyötyä kansainvälisestä asiantuntemuksesta

Ulkomaiset ammattitaitoiset työntekijät ovat tärkeä tekijä Saksan työmarkkinoilla. Ammattitaitoisen työvoimapulan ja väestörakenteen muutoksen aikana ne voivat olla arvokas ratkaisu avoimien työpaikkojen täyttämiseen ja Saksan talouden pitämiseen käynnissä.

Ammattitaitoisten työntekijöiden rekrytointi ulkomailta tarjoaa lukuisia etuja. Toisaalta heidän kansainvälinen kokemuksensa tuo raitista ilmaa yrityksiin ja antaa uusia impulsseja. He tuovat usein innovatiivisia ideoita, jotka voivat rikastuttaa Saksan markkinoita. Heillä on usein myös erityistä osaamista, mikä on harvinaista tässä maassa.

Toinen plussa on ulkomaisten asiantuntijoiden kulttuurienvälinen osaaminen. Heidän erilaiset kulttuuritaustansa avaavat uusia näkökulmia asioidessaan asiakkaiden ja liikekumppaneiden kanssa kansainvälisellä tasolla. Ne edistävät siten yritysten kansainvälistymistä ja parantavat niiden kilpailukykyä.

Edut yrityksille

 1. Monipuoliset näkökulmat: eri maista ja kulttuureista tulevia asiantuntijoita työllistämällä yritykseen syntyy joukko erilaisia ​​ajattelutapoja ja kokemuksia. Tämä mahdollistaa uusien ratkaisujen ja innovatiivisten ideoiden kehittämisen.
 2. Kansainvälinen verkosto: ulkomaisilla ammattilaisilla on usein jo laaja ammatillinen verkosto, jonka avulla he voivat luoda liikesuhteita kotimaassaan tai laajentaa olemassa olevia suhteita. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia saksalaisille yrityksille kansainvälisellä tasolla.
 3. Språk og tverrkulturell kompetanse: ansatte fra østeuropeiske land, baltiske stater , Asia eller Afrika har interkulturelle ferdigheter som bidrar til å kommunisere effektivt på tvers av språkbarrierer. Dette er spesielt viktig når man forhandler med kunder eller partnere i utlandet eller når man bygger et multinasjonalt team i selskapet.

Edut ammattitaitoisille työntekijöille ulkomailta

 1. Saksan työmarkkinat ovat suuren haasteen edessä: pätevistä asiantuntijoista on pulaa eri aloilla. Työntekijöitä tarvitaan kipeästi erityisesti teknisille ammateille, terveydenhuoltoon ja IT-alalle.
 2. Kulttuuririkastuminen: ulkomailla asuminen antaa ammattilaisille mahdollisuuden tutustua uuteen maahan ja löytää uutta kulttuuria. Kyse ei ole vain uuden kielen tai perinteiden oppimisesta, vaan myös itsenäisestä toiminnasta vieraassa maassa ja täysin erilaisen elämänasenteen hankkimisesta. Tämä kulttuurienvälinen osaaminen on tärkeä ominaisuus, jota monet yritykset arvostavat nykyään.
 3. Henkilökohtaista kehitystä: kansainvälisten työmarkkinoiden ammattilaisilla on ainutlaatuinen mahdollisuus edistää henkilökohtaista kasvuaan. Ammatillisen kehittymisen lisäksi he voivat hyötyä kokemuksistaan ​​myös henkilökohtaisesti.

Keitä ammattitaitoisia työntekijöitä puuttuu Saksan työmarkkinoilta?

Saksan työmarkkinat ovat suuren haasteen edessä: pätevistä asiantuntijoista on pulaa eri aloilla. Työntekijöitä tarvitaan kipeästi erityisesti teknisille ammateille, terveydenhuoltoon ja IT-alalle. 

 1. Tekniset ammatit: Insinööreistä, sähköasentajista, lukkosepistä, hitsaajista ja elektroniikkateknikoista on pulaa. Monilla yrityksillä on vaikeuksia täyttää avoimia työpaikkoja ja siksi ne tarvitsevat tukea ulkomailta.
 2. Terveydenhuolto: täälläkin tarvitaan lääkintähenkilöstöä kuten lääkärit, sairaanhoitajat tai terapeutit. Vanhusten lisääntyvä määrä lisää hoidon tarvetta, jota ei tällä hetkellä voida täyttää.
 3. IT-ala: digitalisaation aikoina tietotekniikan asiantuntijoilla on enemmän kysyntää kuin koskaan ennen. Ohjelmointikielten, tekoälyn tai kyberturvallisuuden tuntemus on nykyään välttämätöntä. Tässäkin kansainvälisen asiantuntemuksen omaavat asiantuntijat voivat olla suureksi voimavaraksi ja kattaa osan tarpeesta.

Etsi ulkomaalaisia ​​ammattitaitoisia työntekijöitä – kanssamme henkilöstöpalvelun tarjoajana

Ulkomaiset ammattitaitoiset työntekijät ovat tärkeä voimavara Saksan markkinoilla. He tuovat mukanaan tarvittavan taitotiedon, jota on vaikea saada itse Saksasta. Siksi niiden hankkiminen on Saksan yrityksille loistava tilaisuus vahvistaa kilpailukykyään ja tuottaa innovatiivisia ratkaisuja .

Etsitkö ammattitaitoisia työntekijöitä EU-maista tai Itä-Euroopan maista, kuten Puolasta, Romaniasta, Tšekistä, Slovakiasta, Turkista, Vietnamista, Baltiasta tai Ukrainasta? Me, Zeitarbeit International, autamme sinua rekrytoida ammattitaitoisia työntekijöitä ulkomailta . Riippumatta siitä, ovatko ammattitaitoiset työntekijät vuokratyöntekijöitä, Etsi alihankkijaa tai suoraan työsuhteeseen – autamme sinua mielellämme!

Haasteita

 • Kielimuuri
 • Byrokraattisia esteitä
 • Ulkomailla hankitun pätevyyden tunnustaminen
EU:n alihankkija

Tietysti haasteita on myös ulkomaisten ammattitaitoisten työntekijöiden integroinnissa Saksan työmarkkinoille. Kielelliset esteet on voitettava sujuvan viestinnän varmistamiseksi. Sekä työnantajien että työntekijöiden tulisi saada asianmukaista tukea täällä, esimerkiksi kielikurssien tai kulttuurienvälisen koulutuksen kautta.

Lisäksi byrokraattisia esteitä on vähennettävä, jotta ulkomaisten ammattitaitoisten työntekijöiden pääsy Saksan työelämään helpottuu. Ulkomailla hankittujen tutkintojen tehokas tunnustamisprosessi on tässä erittäin tärkeä.

Kaiken kaikkiaan ulkomailta tulevat ammattitaitoiset työntekijät voivat rikastuttaa Saksan työmarkkinoita. Aktiivinen rekrytointi ja kohdennettu integraatio on siksi järkevää saksalaisten yritysten kilpailukyvyn vahvistamiseksi pitkällä aikavälillä. On meidän kaikkien asia tunnistaa nämä mahdollisuudet ja tarttua niihin.

Etsitkö osaavia työntekijöitä ulkomailta? Ota meihin yhteyttä! Autamme sinua löytämään kadonneet ammattitaitoiset työntekijät nopeasti ja helposti. Sijoitamme henkilöstöä, alihankkijoita ja vuokratyöntekijöitä Itä-Euroopasta, Baltiasta, Vietnamista ja EU:sta maat.

Sinun Zeitarbeit International Team!

Tarjoamme ammattitaitoisia työntekijöitä seuraaville toimialoille:

Tietotekniikka

Suunnittelu

Craft

Lääkintähenkilökunta

Varasto & Logistiikka

Tuotanto ja valmistus