Kostnader for solcelleanlegg

Kostnader for et solcelleanlegg

Solsystemer er en bærekraftig og miljøvennlig måte å produsere energi på. Prisen på solcellepaneler er imidlertid ofte en hindring for å ta i bruk denne teknologien. Kostnadene for solcellepaneler varierer sterkt avhengig av hvilken type system du trenger og hvor du kjøper det. Den billigste måten å kjøpe et solcelleanlegg på er å bygge det selv. Dette kan imidlertid være svært tidkrevende og krever som regel en viss kunnskap om elektrisitet og solenergi. Hvis du ikke har tid eller lyst til å bygge det selv, kan du også kjøpe et prefabrikkert system. Dette er vanligvis det dyreste alternativet, men kan også være det enkleste og mest praktiske. 

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et prefabrikkert solcelleanlegg, er det flere faktorer som påvirker prisen. Blant disse er

 • Størrelsen på planten: Jo større planten er, desto høyere blir prisen. .
 • Type solceller: Disse varierer i effektivitet og dermed også i pris. Mono- eller multikrystallinske celler er noe dyrere enn amorfe celler, men de er også mer effektive. </span
 • Solcelleanleggets plassering: Hvis du ønsker å installere anlegget på et sted med mye sol (for eksempel på taket), vil prisen være høyere enn på steder med mindre sol (for eksempel i hagen). Årsaken til dette er at det trengs mer solenergi for å produsere samme mengde strøm.
 • Solcelleanleggets merke er kostnadsdrivende: Det finnes mange forskjellige produsenter av solcelleanlegg med ulike priser. Det kan derfor lønne seg å sammenligne ulike tilbud før du bestemmer deg for å kjøpe..
 

Kostnadene for et lite system med en effekt på under 10 kW ligger på rundt 3000 euro. For et mellomstort anlegg med en effekt på mellom 10 kW og 100 kW ligger kostnadene på rundt 5000 euro per watt. Et stort anlegg med en effekt på over 100 kW kan koste opptil 10 000 euro per watt.

Ønsker du å installere et solcelleanlegg? La våre eksperter gi deg råd og støtte deg i planleggingen og gjennomføringen.

 

 • Planlegging av et solcelleanlegg: Hva må du ta hensyn til?
 • Solcelleinstallasjon utført av vår ekspert på stedet.

 • Implementering av et solcelleanlegg: Hvordan fungerer det?

Solcelleteknikere fra Øst-Europa

Typer solcelleanlegg - kostnadsfaktor!

Avhengig av brukerens behov finnes det ulike typer solcelleanlegg. Kostnadene avhenger av typen solcelleanlegg.

 • Noen systemer kan kobles til store bygninger eller hus for å generere strøm fra solen.
 • Andre systemer kan monteres på stolper og bør plasseres i områder med god solinnstråling.
 • Det finnes bærbare solcelleanlegg. Dette systemet kan transporteres til et hvilket som helst sted og er ideelt for folk som ikke har tilgang til strømnettet eller som bor i energifattige områder på grunn av begrensede ressurser. Bærbare solcelleanlegg er også ideelle for utendørsaktiviteter og campingturer.
 • Hybride solcellesystemer: Dette systemet kombinerer solceller og vindenergi i ett komponentsystem og lar brukeren generere energi fra begge kilder samtidig. Hybridsystemer er ekstremt effektive og kraftige og kan bidra til å redusere energibehovet i hjemmet eller bygningen. Etter at alle faktorer er vurdert, må man se på hvilket materiale man skal bruke til installasjonen.

Våre erfarne solcellespesialister hjelper deg med å finne ut hva slags system du trenger og planlegger det sammen med deg. Solcellespesialistene våre har med seg eget materiell for å hjelpe deg med planlegging og installasjon av solcelleanlegg. Solcelleteknikere og installatører fra Øst-Europa har de riktige verktøyene og den tekniske kunnskapen som skal til for å fullføre prosjektet ditt uten problemer.