Työllistää itäeurooppalaisia tilausten poimijoita - Vuokratyöt & työsopimukset ja työvoima

Viime vuosina Itä-Euroopasta tulevista tilausten poimijoista on tullut välttämätön osa Saksan työmarkkinoita. Erityisesti vuokratyöntekijöinä ja alihankkijoina he ovat välttämättömiä tilausten nopean ja tehokkaan loppuunsaattamisen kannalta ja tarjoavat yrityksille kustannustehokkaan ja joustavan ratkaisun. Tässä blogissa haluamme kertoa lisää itäeurooppalaisten tilausnoutajien käytöstä vuokratyöntekijöinä ja alihankkijoina.

Itäeurooppalaisten tilausten poimijoiden työolot

Puolasta, Tšekin tasavallasta, Slovakiasta tai Itä-Euroopasta kotoisin olevien poimijoiden on usein vaikea löytää hyviä työoloja. Monet yritykset turvautuvat vuokratyöhön tai alihankkijoihin ja käyttävät niitä keinona säästää kustannuksia. Valitettavasti tämä tarkoittaa usein huonompaa palkkaa ja huonompia työoloja ulkomailta tuleville työntekijöille. Tämä koskee usein erityisesti köyhemmistä maista kotoisin olevia ihmisiä, jotka turvautuvat ulkomailla tehtävään työhön kotimaansa taloudellisen tilanteen vuoksi. On tärkeää, että työntekijät saavat tietoa oikeuksistaan ja varmistavat, että työnantajat noudattavat kaikkia lakisääteisiä vaatimuksia. Ammattiliitot voivat myös auttaa taistelemaan parempien työolojen puolesta.

Itä-Euroopasta tulevia tilaaja- ja alihankkijoita koskeva oikeudellinen kehys.

Monet Puolasta, Tšekin tasavallasta, Slovakiasta, Baltian maista tai Itä-Euroopasta kotoisin olevat työntekijät työskentelevät tuotanto- ja valmistusteollisuudessa poimijoina, pakkaajina, lajittelijoina, tuotantotyöntekijöinä tai täyttäjinä. Ulkomailta tulevien työntekijöiden on kuitenkin noudatettava tiettyjä oikeudellisia reunaehtoja.

Väliaikainen työntekijä poimija

Vuokratyöntekijät ovat vuokratyövoimaa välittävän yrityksen palveluksessa, ja vuokratyövoimaa välittävä yritys lainaa heitä yrityksille. Ulkomaalaisiin työntekijöihin sovelletaan samoja työehtoja kuin saksalaisiin työntekijöihin, erityisesti vähimmäispalkan ja työaikamääräysten osalta. Lisää aiheesta>

Itä-Euroopan alihankkijat

Alihankkijoiden on rekisteröidyttävä ammattiin ja työskenneltävä itsenäisesti. Tällöin heidän on kuitenkin noudatettava myös Saksan työturvallisuus- ja työlainsäädäntöä. Heidän on myös varmistettava, että asiakas ei luokittele heitä näennäisesti itsenäisiksi ammatinharjoittajiksi, sillä tämä voi johtaa oikeudellisiin seuraamuksiin. Lisää >>>

Sen vuoksi on tärkeää ottaa etukäteen selvää oikeudellisista puitteista ja tarvittaessa pyytää ammattiauttajan neuvoja.

henkilöstön sijoittaminen tuotanto
Poimijat Itä-Euroopasta

Edut ja haitat yrityksille, jotka työskentelevät itäeurooppalaisten poimijoiden kanssa.

Kun on kyse Tuotantotyöntekijöiden tai itäeurooppalaisten tilausten poimijoiden palkkaamisessa on yrityksille sekä etuja että haittoja.

Suuri etu on varmasti kustannussäästöt, sillä Itä-Euroopassa palkat ovat usein alhaisemmat kuin Länsi-Euroopassa. Työvoiman joustavuus ja saatavuus on myös plussaa, sillä monet itäeurooppalaiset työntekijät ovat valmiita ottamaan vastaan lyhytaikaisia töitä tai jopa tekemään vuorotyötä.

On kuitenkin otettava huomioon myös joitakin haittoja. Kielimuuri voi olla haaste, etenkin kun on kyse viestinnästä muun henkilökunnan tai asiakkaiden kanssa. Myös kulttuurierot voivat johtaa väärinkäsityksiin. Lisäksi yritysten on varmistettava, että ne noudattavat kaikkia lakisääteisiä vaatimuksia ja reiluja työehtoja, kun ne palkkaavat itäeurooppalaisia tilausten kerääjiä. Kaiken kaikkiaan on tärkeää harkita huolellisesti, onko yhteistyö itäeurooppalaisten tilausten poimijoiden kanssa järkevää oman yrityksen kannalta ja mitä varotoimia on toteutettava yhteistyön onnistumisen varmistamiseksi.

Etsitkö yrityksellesi poimijoita? Autamme sinua mielellämme! Välitämme itäeurooppalaista tuotanto- ja valmistushenkilöstöä, kuten täyttäjiä, kokoonpanolinjan työntekijöitä, poimijoita, pakkausapulaisia, tuotantoapulaisia, tarkastajia.