Aurinkosähköjärjestelmän kustannukset

Aurinkosähköjärjestelmän kustannukset

Aurinkojärjestelmät ovat kestävä ja ympäristöystävällinen tapa tuottaa energiaa. Aurinkopaneelien kustannukset ovat kuitenkin usein esteenä tämän teknologian käyttöönotolle. Aurinkopaneelien kustannukset vaihtelevat suuresti sen mukaan, minkä tyyppistä järjestelmää tarvitset ja mistä sen ostat. Halvin tapa ostaa aurinkojärjestelmä on rakentaa se itse. Tämä voi kuitenkin olla hyvin aikaa vievää ja edellyttää yleensä jonkin verran sähkö- ja aurinkoenergian tuntemusta. Jos sinulla ei ole aikaa tai kiinnostusta rakentaa itse, voit myös ostaa tehdasvalmisteisen järjestelmän. Tämä on yleensä kallein vaihtoehto, mutta se voi olla myös helpoin ja mukavin. 

Jos päätät ostaa tehdasvalmisteisen aurinkokennojärjestelmän, hintaan vaikuttavat muutamat tekijät. Näitä ovat mm:

 • Kasvin koko: Mitä suurempi kasvi, sitä korkeampi hinta.
 • Aurinkokennotyyppi: Aurinkokennot eroavat toisistaan hyötysuhteen ja siten myös kustannusten suhteen. Yksi- tai monikiteiset kennot ovat hieman kalliimpia kuin amorfiset kennot, mutta ne ovat myös tehokkaampia.
 • Aurinkojärjestelmän sijainti: Jos haluat asentaa järjestelmän paikkaan, jossa on paljon aurinkoa (esimerkiksi katolle), hinta on korkeampi kuin paikoissa, joissa on vähemmän aurinkoa (esimerkiksi puutarhassa). Tämä johtuu siitä, että saman sähkömäärän tuottamiseen tarvitaan enemmän aurinkoenergiaa.
 • Aurinkojärjestelmän merkki on kustannustekijä: Aurinkojärjestelmiä valmistaa monia eri valmistajia, joilla on eri hinnat. Siksi kannattaa vertailla eri tarjouksia ennen ostopäätöstä.
 

Alle 10 kW:n pienen järjestelmän kustannukset ovat noin 3000 euroa. Keskikokoisen järjestelmän, jonka teho on 10-100 kW, kustannukset ovat noin 5000 euroa wattia kohti. Suuren, yli 100 kW:n tehoisen laitoksen kustannukset voivat nousta jopa 10 000 euroon wattia kohti.

Haluatko asentaa valosähköjärjestelmän? Anna asiantuntijoidemme neuvoa ja tukea sinua suunnittelussa ja toteutuksessa.

 

 • Aurinkosähköjärjestelmän suunnittelu: Mihin sinun on kiinnitettävä huomiota?
 • Asiantuntijamme suorittaa aurinkosähköasennuksen paikan päällä.

 • Aurinkosähköjärjestelmän toteuttaminen: miten se toimii?

Itä-Euroopan aurinkoteknikot

Aurinkosähköjärjestelmien tyypit - kustannustekijä!

Käyttäjän tarpeiden mukaan on olemassa erityyppisiä aurinkosähköjärjestelmiä. Kustannukset riippuvat aurinkosähköjärjestelmän tyypistä.

 • Jotkin järjestelmät voidaan liittää suuriin rakennuksiin tai taloihin tuottamaan sähköä auringosta.
 • Muut järjestelmät voidaan asentaa kiinnitystolppiin, ja ne olisi sijoitettava alueille, joihin tulee runsaasti auringonvaloa.
 • On olemassa kannettavia aurinkosähköjärjestelmiä. Tämä järjestelmä voidaan kuljettaa mihin tahansa paikkaan, ja se on ihanteellinen ihmisille, joilla ei ole pääsyä sähköverkkoihin tai jotka asuvat energiaköyhillä alueilla rajallisten resurssien vuoksi. Kannettavat aurinkosähköjärjestelmät sopivat myös erinomaisesti ulkoiluun ja retkeilyyn.
 • Hybridivalosähköjärjestelmät: Tässä järjestelmässä aurinkokennot ja tuulienergia yhdistyvät yhdeksi komponenttijärjestelmäksi, ja käyttäjä voi tuottaa energiaa molemmista lähteistä samanaikaisesti. Hybridijärjestelmät ovat erittäin tehokkaita ja tehokkaita, ja ne voivat auttaa vähentämään kodin tai rakennuksen energiantarvetta. Kun kaikki tekijät on otettu huomioon, on tarkasteltava, mitä materiaalia asennukseen käytetään.

Kokeneet aurinkosähköasiantuntijamme auttavat sinua selvittämään, millaisen järjestelmän tarvitset, ja suunnittelevat sen yhdessä kanssasi tarkasti. Fotosähköasiantuntijoillamme on mukanaan omat materiaalinsa, jotka tukevat sinua aurinkosähköjärjestelmien suunnittelussa ja asennuksessa. Itä-Euroopan aurinkosähköteknikot ja -asentajat tulevat oikeiden työkalujen ja teknisen tietotaidon kanssa, jotta projektisi voidaan toteuttaa ongelmitta.